Blogpress – secțiunea nedrept credincioasă 07/01/2011

 

Marius Corduneanu vorbește despre incapacitatea multor creștini de a absorbi impactul diferitului, a pluralului, atât de specifică noului mod postmodern/hipermodern de a gândi și simți într-un articol inspirat de scandalul serial provocat de povestea ieșirii în decor a lui Iosif Țon.

Mulți lideri creștini au fost formați în tiparul unui creștinism “de gherilă”, supraviețuitor în fața coerciției statale din timpul comunismului. Tocmai acest tip de formare/educație  împiedică  acum acești lideri să se adapteze rezonabil la polivalențele și diversitatea valorilor dintr-o societate deschisă, concurențială, fluidă în jocurile de sens pe care le produce în continuu, adaugă el. Poziția mă surprinde plăcut, Marius fiind destul de des ținta comentariilor mele cumva supărate la articolele în care părea să găsească prea puțină aplicație în viața creștinilor a valorilor societății moderne. Eu rămăn în continuare pesimist în ceea ce privește capacitatea liderilor religioși de a profita de aforementioned valori.

Emanuel Conțac iese din nou din tiparul textelor cu subiect pronunțat teoretic provocat de o dramă a unei persoane cu experiențe din lumea (c)harismatică.

Cum nu mă pot numi penticostal în sensul larg acceptat, doctrinar dar având experiență penticostală suficientă pentru a înțelege, zic eu, povestea din mesajul primit, nu pot decât să-i doresc respectivei doamne revenire cât mai rapidă la o viață normală.

Apart from this, aș mai adăuga că drame de genul ăsta există într-un număr foarte mare, cele mai multe găsindu-și supape în alte moduri și locuri decât cele publice.

S-ar putea ca punând alături cele două subiecte de mai sus să între-zărim o soluție-două.

So help us God

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s