Costică (colegu meu de grădiniță)

De când Costică a descoperit că dulce ca mierea e puterea dacă e trecută ca o gogoașă prin pudră religioasă, bilioane de de fani au călcat vârtos pe urmele lui pentru că și el a călcat în picioare tot ce mișca în contrasens.

Fast forward vreo 18 secole.  Prin mai toate orgarnizoanele se luptă cu dârzenie pentru conservarea moștenirii preapioase aka puterea politică.

Vai ce lovituri se primesc însă din toate părțile! Pre-post-after-moderniști, pui de eretici anticriști, agno-teiști și alți evoluzioniști amenință din toate direcțiile să arunce în aer munca de veacuri a urmașilor Unuia care n-a reușit să ducă treaba până la capăt și să lase ceva consistent în urmă în afară de niște idei neșlefuite, fiind El prea ocupat cu tot felul de conferințe și simpozioane cu participanți dubioși (personaje din sistemul vamal și de pe piața moravurilor ușoare printre altele), oprindu-se ca pierdut în spațiu pe sub câte un dud sau la fântâni publice să stea la povești.

Nimic despre țipătul ca din gură de șarpe emis de tot mai persecutații creștini din Europa.

Unde ești Costică doamne?

 

PS. ce-am scris am scris…din frustrare inter-confesională  (cine are de citit să citească)

-ediție limitată în timp-

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to Costică (colegu meu de grădiniță)

 1. A.Dama says:

  Chestia cu agno-teiștii dă rău, hai, măi!
  Nu era mai bine agno-triteiștii?
  Dintre toate opririle, cea mai greu de suportat rămâne cea de la smochin.
  Că era cu căutare de roade…
  Nici măcar biciul alungător din templu n-a durut așa…

  • sam says:

   Mda, triteiști.
   N-am putut să mă concentrez pe subiect pentru că am citit de fiecare dată trotinetiști și m-am blocat (tot din cauza grădiniței cred).

   Sunt realmente supărat pe lume. Criza economică prelungește și naște agonii care depășesc pe departe pe cele subtilistico-teologice de care se ocupă cărturarii noștri (sau ai voștri ca să fiu rău :))

   • A.Dama says:

    Cărturarii cui îi alege, Sam!
    Nu în-cap toți în aceeași școală (grădiniță). Că nu sunt destule scaune (la cap).
    Da tu ce vrei să zici cu criza și cărturarii? A fost vreodată vreo legătură între (trit)Ei și Ea? În afară de prima literă a cuvântului…

    • sam says:

     Chestia cu criza era la postul cu nea Costică, El și Ea nu sunt vinovați.
     Ziceam că dacă tot sunt unii preocupați de bunăstarea generală a enoriașilor ar fi mai sănătos să se ocupe de problemele reale, de supraviețuire mai întâi că celelalte se dau pe deasupra (în zbor planat).

     O atitudine pozitivă, chiar forțată inițial sporește șansa reușitei în carieră. Iată un exemplu de subiect care merită discutat.
     sau
     Depresia nu e semn de duh mâhnit aka plăcut Domnului ci o boală ca oricare alta
     etc

     • Agnusstick says:

      Sam, nu cumva să vii consilier de campanie pe plaiuri, frate! Că te aleargă nealeşii dacă vii cu chestia asta cu atitudinea pozitivă — în perioadele de criză se votează muuuult mai bine atitudinea negativă. Şi cum la noi e criză de pe vremea lui Gelu (Glad şi M.Numorut nu Voican-Voiculescu), de ce n-ar profita de asta până şi Costică (nu Canacheu, dumnealui ori ajunge la Canal, ori rămâne la cheu cu marinaru).
      În privinţa depresiunii, care e mai mult recesiune, e de fapt o pedeapsă pentru că, în ciuda guvernărilor foarte eficiente, creştinii nu au (adică am) avut grijă de săraci, şi astfel avem acum atât de mulţi, încât nici Domnul nu ne mai crede că suntem mâhniţi din alte cauze spirituale. Nu mă erijez în Ioan Creştinoiu al uncertainly timeless media, dar asemenea convingeri ferme e păcat să nu le efemerizez.

  • Agnusstick says:

   Agnospătari, triţonişti, antitrişti, emodiluţionişti, izoevolitişti, şlefuitorişti, ţonţonranişti, tremurici, triptici, stromahofluturici, mântuici siguraţonişti… Timpolimitatişti!

 2. A.Dama says:

  Aham. Și aici la ce post eram?
  Ținem, ținem post! Numai să treacă anemia. 🙂
  Deci eu zic că-i invers de cum zici tu. Întâi să fie oamenii în ascultare, direct de Sursă… apoi vin re-sursele.
  Garantat 100%.
  🙂

 3. sam says:

  Agnu,

  Nu e rău să fii consilier dacă nu ești folosit pe post de b(rel)oc. Not my cup of nechezol.
  În lumea lu Costică e inflație de consilieri așa că problema e (pe) invers: nu e destui candidați la slujit la supa săracului.
  Cum ți-ai dat seama Costică Spiritualu seamănă până la confuz(ion)are cu Politi Calu.
  Cum pentru cele două capete ale aceleiași funcții s-au repartizat doar 5% ceilalți 95% CMB-iști rămân cu varianta să stea de câte ori vor ei la coadă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s